Alle video’s

Afleveringen

 • Aflevering 4

  In deze uitzending neemt Gerrit-Jan ons mee in zijn onderzoek naar de dieperliggende oorzaak van kapotte verstuivers. Hans vertelt over Yanmar en we zien waarom we injectoren reviseren in een speciale cleanroom.

  Bekijk video
 • Aflevering 3

  Ook weten hoe je een verstuiver demonteert die ‘kneitervast’ zit? In de nieuwste uitzending laat Jeroen het zien en verder vertelt Hans welke merken testbanken Diesel Büchli gebruikt en ook waarom.

  Bekijk video
 • Aflevering 2

  Alles over het testen van injectoren, het uitlezen van een fout met de lambdasonde van een BMW en antwoorden op veelgestelde vragen. Bekijk nu de 2e aflevering! (meer…)

  Bekijk video
 • Aflevering 1

  In deze aflevering vertelt Niels u over het testen van injectoren. En Hans neemt een aantal veelgestelde vragen met u door. Wist u bijvoorbeeld dat u een roetfilter niet altijd hoeft te vervangen?

  Bekijk video

FAQ

 • Aflevering 4 – FAQ

  We testen heel vaak injectoren. We beoordelen de uitslag van een test altijd in relatie tot de klacht om onnodige vervanging te voorkomen. Soms testen we ook zonder dat er klachten zijn. Als je bijvoorbeeld een motorrevisie uitvoert wil je zeker weten dat alle onderdelen daarbij goed zijn. Zo voorkom je nawerk.

  Bekijk video
 • Aflevering 3 – FAQ

  Een testbank bootst de werking van de motor na, zonder de negatieve invloeden van een motor. Wel kun je op een testbank de pomp finetunen en er eventueel elektronische data in laden. Controleren en afstellen dus.

  Bekijk video
 • Aflevering 2 – FAQ

  Voor een diagnose stellen we in de regel een maximum termijn van 2 uur. Hebben we meer tijd nodig, dan nemen we eerst contact op de met de klant. Zo heeft de klant altijd inzicht in tijd en kosten. Hans beantwoordt nog meer veelgestelde vragen in dit item.

  Bekijk video
 • Aflevering 1 – Vragen over roetfilters

  Verbruikt een auto met roetfilter meer brandstof? En wat is het verschil tussen as en roet? Hans vertelt het in het onderdeel FAQ uit de eerste aflevering van Diesel Büchli TV.

  Bekijk video

In de werkplaats

 • Aflevering 4 – De cleanroom

  Injectoren reviseren we in de cleanroom, waar we invloeden van buitenaf zoveel mogelijk uitsluiten. Zo kunnen we schoon werken en garanderen we een constante hoge kwaliteit die voldoet aan de specificaties van de fabrikant en aan de wensen van de klant.

  Bekijk video
 • Aflevering 3 – In de Werkplaats

  Een motor loopt niet lekker, is het de brandstofpomp? Bij de ingangstest ziet de specialist de klacht van de motor direct terug in de computeruitslagen. Na overleg met de klant wordt de pomp volledig gereviseerd en voldoet ‘ie weer helemaal aan de fabrieksvoorwaarden en gaat een nieuwe levensduur tegemoet.

  Bekijk video
 • Aflevering 2 – In de werkplaats

  Wist u dat we van de 100 injectoren die we op onze testbanken testen er 50 goedkeuren? Dat betekent dat onnodige vervanging daarmee voorkomen wordt. Tim vertelt hierover in dit item van Diesel Büchli TV.

  Meer over voertuig diagnoses »

  Bekijk video
 • Aflevering 1 – Testen van injectoren

  Injectoren test je buiten het voertuig. Waarom? Niels vertelt het in het onderdeel “In de werkplaats” uit de eerste aflevering van Diesel Büchli TV.

  Bekijk video

Merkwaardig

 • Aflevering 4 – Yanmar

  Yanmar maakt niet alleen motoren, maar ook eigen brandstofsystemen. In opdracht van Yanmar Europe programmeren wij brandstofpompen en ECU’s in ontelbaar veel verschillende varianten, specifiek passend bij de specificaties van het systeem.

  Bekijk video
 • Aflevering 3 – Merkwaardig

  Het merk VDO is bekend door zijn tacho’s en dashboardmeters. Minder bekend is dat VDO ook verstuivers en brandstofpompen maakt. Ze brachten als eerste een commonrail hogedrukpomp op de markt met zowel een met een lagedruk- als een hogedrukregeling. Heel slim.

  Bekijk video
 • Aflevering 2 – Merkwaardig

  Diesel Büchli levert revisieconcepten van Delphi voor de automotive, maar ook voor de trucksector, landbouw en industrie. Omdat we vrijwel alle revisiedelen op voorraad hebben kunnen we stilstand tot een minimum beperken.

  Bekijk video
 • Aflevering 1 – Bosch premium

  Diesel Büchli is dealer van diverse brandstofsystemen waaronder Bosch. Diesel Büchli is een van de 2 Nederlandse bedrijven die het “Bosch Premium” label mogen voeren.

  Bekijk video

Nader bekeken

 • Aflevering 4 – Gaan injectoren vaak stuk?

  De klant heeft de injectoren vervangen en toch loopt de motor slecht. Hoe kan dat? Onze specialist ontdekt dat de schade aan de injectoren is ontstaan door een stukgelopen nok in de brandstofpomp. De vrijgekomen ijzerdeeltjes veroorzaken schade. Nadat alles is schoongemaakt en de benodigde delen vervangen zijn, loopt de auto weer keurig.

  Bekijk video
 • Aflevering 3 – Nader Bekeken

  Goed hoor, dat testen op de testbank… maar zie eerst maar eens die verstuiver eruit te halen die knoertvast zit in de kop. Hoe krijg je dat voor elkaar? vroeg een kritische kijker na een vorige aflevering via Facebook (bekijk hier deze opmerking). Jeroen laat zien hoe dat gaat. Met speciaal gereedschap en vakmanschap lukt het bijna altijd.

  Bekijk video
 • Aflevering 2 – Nader bekeken

  De BMW X6 van een autodealer begon na een proefrit met een potentiële koper van 40 km te sputteren. In het Voertuig Diagnose Centrum legt Jeroen deze ‘dikke BMW’ aan de computer. Welke diagnose stelt hij?

  Bekijk video
 • Aflevering 1 – Voertuig Diagnose Centrum

  Bij een ingewikkelde brandstofstoring is het handig om Diesel Büchli in te schakelen, want daarmee heeft u gegarandeerd een snelle, trefzekere diagnose. Wat doen we in het Voertuig Diagnose Centrum?

  Bekijk video